Potrivit autorităților, este un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat cu simptome la un spital din București și nu a călătorit recent în alte țări.

Ministerul Sănătății a transmis că al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România.

Este vorba de un bărbat cu vârsta de 31 de ani, care s-a prezentat ieri la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Pacientul nu are istoric de călătorie în afara țării.

Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat“, au mai transmis autoritățile.

Reamintim că ieri, în România, a fost confirmat al doilea caz de variola maimuței în România, la un bărbat de 32 de ani din București. Primul caz a fost confirmat de autorități luni, fiind vorba despre un tânăr de 26 de ani din capitală, contact al unei persoane care a călătorit recent în mai multe țări europene. Au fost declanșate anchete epidemiologice.

OMS a informat recent că boala este endemică în vestul și centrul continentului Africa, iar primele cazuri în afara regiunii au apărut la începutul lunii mai. După cum a explicat OMS, boala se răspândește prin contact apropiat cu alte persoane, însă organizația nu se așteaptă ca boala să conducă la o nouă pandemie.