Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor economico – financiare au reţinut un bărbat, pentru evaziune fiscală. Împreună cu un alt administrator al firmei ar fi creat un prejudiciu, bugetului de stat, de peste 980.000 lei.

La data 5 februarie 2019, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat, de 45 de ani din Sebeş, administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate servicii de transport, cercetat, împreună cu o femeie de 43 de ani, pentru evaziune fiscală.

Se pare că, în perioada 2011 – 2015, cei doi administratori ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat, în contabilitatea societăţii comerciale, cheltuieli fictive, în baza unor documente contabile emise de societăți comerciale care au un comportament specific firmelor fantomă, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

În acest mod, ar fi reuşit să cauzeze bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 988.865 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul celor doi administratori de firmă precum şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale, poliţiştii au identificat 878 de facturi de achiziţii de piese auto, care nu au la bază un conţinut economic real.

Cei doi administratori au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde au fost audiaţi, faţă de bărbat fiind luată măsura reţinerii.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 6 februarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.