Pentru nerespectarea limitei legale de viteză au fost aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, ieri, 3 aprilie, în cadrul acţiunii Speed Marathon.

La data de 3 aprilie 2019, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au acţionat, pe toată durata zilei, în cadrul acţiunii Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei legale.

Cu această ocazie, poliţiştii au controlat 165 de autovehicule şi au depistat 115 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză.

Faţă de un conducător auto, poliţiştii au luat măsura complementară a suspendării permisului de conducere, pentru că a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.

Acţiunile ce vizează prevenirea accidentelor rutiere datorate excesului de viteză, vor continua.

Reamintim că în săptămâna 01 – 07 aprilie 2019, se desfăşoară acţiunea T.I.S.P.O.L. Speed 2019. Aceasta are loc, simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene şi are drept scop combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.