Acțiuni pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat, 192 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 83 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 72 de mijloace de transport, din care 41 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.168 de persoane. De asemenea, au fost verificate 93 de  obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 62 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și una care nu a respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost legitimate 195 de persoane, au fost verificate 46 de societăți comerciale și au fost aplicate 13 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.  

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentExclusiv, de la ora 21:00, la „Legile Puterii”: Raed Arafat, șeful DSU
Articolul următorUn bărbat din Blaj s-a dat de gol că a plecat din carantină după ce a spart un geam la o benzinărie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.