Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.    

În ultimele 24 de ore au fost verificate 605 de persoane aflate în carantină, 494 aflate în izolare și au fost organizate 15 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 404 persoane. Alte 67 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei. 

Au fost controlate 33 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 63 de terase, restaurante, fastfood-uri și 76 de mijloace de transport, din care 18 mijloace de transport în comun.    

Echipele de control au depistat și sancționat 91 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, doua care nu au respectat măsura privind carantinarea/izolarea și 4 care nu au respectat restricțiile.  

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Blaj, au fost legitimate 162 de persoane, au fost verificate   84 de autovehicule  și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.    

La acțiune, alături de polițiști, au participat polițiști locali și jandarmi.    Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Sursa: Realitatea de Alba