Poliția Municipiului Blaj a desfășurat o acţiune cu efective mărite în municipiu şi pe raza localităţilor rurale arondate. 144 de persoane au fost legitimate şi au fost controlate 110 autovehicule. Polițiștii au constatat, în flagrant, 4 infracțiuni și au aplicat 92 de amenzi. 3 persoane au fost reținute.

În perioada 5 – 6 mai 2019, Poliţia Municipiului Blaj au organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Blaj şi în localităţile rurale arondate acestuia.

La acţiune au participat, zilnic, 34 de poliţişti care au fost sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.

Polițiștii a legitimat 144 de persoane, au controlat 110 autovehicule și 4 societăți comerciale și au constatat, în flagrant delict, 4 infracțiuni. Totodată, au identificat 5 autori de infracțiuni, în dosare rămase cu autori neidentificați și au luat măsura reținerii, față de 3 persoane, care sunt cercetate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost constatate 92 de abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 29.430 lei, din care 28 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, 60 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au identificat-o pe o femeie de 37 de ani, din Blaj, ca bănuită de furtul unei sume de bani lăsată de clienta unei bănci în fanta unui ATM.

Se pare că, în după amiaza zilei de 19 noiembrie 2018, o clientă a unei bănci a efectuat o operațiune de retragere a sumei de 900 de lei, de la un ATM, însă, pentru că aparatul nu a eliberat imediat banii, a intrat în bancă pentru a cere explicații, împrejurare în care femeia de 37 de ani i-a sustras.

Tot polițiștii de investigații criminale din Blaj i-au identificat pe 3 tineri din oraș, cu vârste de 15, 17 și 18 ani, ca bănuiți de săvârșirea unui furt dintr-o stație de carburanți.

Se pare că, în noaptea de 01/02 august 2018, cei 3 ar fi pătruns în magazinul unei stații de carburanți din oraș și ar fi sustras suma de 1.550 lei și două cartușe de țigări.

Cei 3 tineri sunt cercetați pentru furt calificat.