În Baia de Arieş şi pe raza localităţilor rurale arondate, IPJ Alba a organizat o acţiune cu efective suplimentare. În urma acestei acțiuni au fost identificaţi 4 autori de infracțiuni și au fost aplicate 31 de amenzi şi indisponibilizate bunuri în valoare de peste 13.000 de lei.

La data de 16 ianuarie 2019, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul de Ordine Publică, împreună cu Poliţia Oraşului Baia de Arieş şi posturile de poliţie Lupşa, Sălciua, Poşaga şi Ocoliş, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza de competenţă, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 87 de persoane şi controlate 68 de autovehicule.

Toţi conducătorii auto, opriţi în trafic, au fost testaţi cu aparatul etilotest.

Au fost constatate două infracţiuni şi identificate două persoane bănuite de comiterea de infracțiuni rămase iniţial în evidenţa faptelor penale cu autori neidentificaţi şi au fost constatate 31 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 7.045 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 19 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, 3 la Legea 12/1990 privind comerţul, două la Legea 171/2010 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat 12 litri de alcool şi 31 de metri cubi de material lemnos.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii l-au identificat pe un tânăr de 21 de ani, din comuna Bistra, ca persoană bănuită de săvârşirea unei fapte de distrugere reclamată poliţiei în luna octombrie 2018.

Se pare că, în seara zilei de 23 octombrie 2018, tânărul ar fi înţepat două anvelope ale unui autoturism care era parcat în faţa unui magazin din comuna Lupşa, provocând un prejudiciu ce a fost evaluat la 500 de lei.

Faţă de tânăr, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Cu ocazia unui control efectuat în teren, care a vizat combaterea delictelor silvice, poliţiştii Posturilor de Politie Poşaga şi Ocoliş au identificat, la marginea unei păduri situată pe raza localităţii Săgagea, 31 de metri cubi de material lenos tăiat ilegal.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că lemnul a fost tăiat de către un cetăţean de 60 de ani, din comuna Poşaga, din pădurea ce aparţine unui alt cetăţean din comună.

Materialul lemnos a fost indisponibilizat şi predat persoanei păgubite, iar faţă de bărbatul care l-a tăiat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.