Acțiune de amploare a poliţiştilor din Alba

În urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii din judeţul Alba au verificat peste 200 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 107 sancţiuni contravenţionale.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

La data de 29 ianuarie 2019, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Rutier, a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 212 autovehicule, dintre care 167 destinate transportului de persoane şi 45 destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 107 sancțiuni contravenționale, din care 13 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 94 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, una pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru nerespectarea capacităţii de transport, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transportul rutier.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale, din care 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 44 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru depăşire neregulamentară, una pentru defecţiuni tehnice, una pentru lipsa ITP – ului, două pentru nerespectarea timpilor de odihnă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

A fost reţinut un certificat de înmatriculare şi două permise de conducere, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 26.110 lei.

Articolul precedentFemeie din Abrud cercetată pentru furt
Articolul următorIntervenție deosebită pentru pompierii de la Stația Cîmpeni

Comments are closed.