La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii din Ocna Mureş au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, în Ocna Mureş şi în localităţile rurale arondate. Au fost verificate 76 de autovehicule şi au fost legitimate 83 de persoane. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 14.000 de lei şi au fost identificate 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. Una dintre acestea va fi cercetată în stare de arest preventiv.

La data de 7 februarie 2020, Poliţia Oraşului Ocna Mureş împreună cu Secţia 4 de Poliţie Rurală Ocna Mureş au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza oraşului Ocna Mureş precum şi în localităţile rurale arondate.

Cu această ocazie, au fost controlate 76 de autovehicule, legitimate 82 de persoane şi constatate 47 de abateri de natură contravenţională.

De asemenea, poliţiştii au identificat 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de natură judiciară şi la regimul circulaţiei rutiere. O persoană a fost reţinută şi va fi cercetată, în stare de arest preventiv, pentru furt.

Dintre sancţiunile de natură contravenţională, 40 au fost aplicate la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, două la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, 3 la Legea 333 din 2003 privind paza bunurilor şi două la Legea 12/1990 privind comerţul.

Complementar sancţiunilor aplicate, unui număr de 5 conducători auto le-a fost reţinut permisul de conducere.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 14.160 lei.

Exemple:

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş au identificat 6 minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, din comuna Unirea, care sunt bănuiţi de săvârşirea mai multor fapte de distrugere.

În seara zilei de 27 ianuarie 2020, aceştia ar fi distrus gardul şi geamurile unui imobil precum şi o troiţă şi carcasa unui panou electric, cauzând în prejudiciu total de 3.000 de lei.

Faţă de cei 6 minori, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Tot vineri, 7 februarie, poliţiştii Postului de Poliţie Unirea l-au identificat pe un minor de 16 ani, din comuna Moldoveneşti, judeţul Cluj, ca persoană bănuită de furt.

În sarcina minorului s-a reţinut faptul că, în data de 9 noiembrie 2019, ar fi pătruns în curtea unui bărbat din localitatea Ciugudul de Jos, comuna Unirea şi ar fi sustras o bicicletă în valoare de 1.500 de lei.

Bicicleta a fost recuperată şi restituită păgubitului, iar faţă de minor, cercetările sun continuate pentru furt calificat.

Poliţiştii Postului de Poliţie Unirea l-au identificat şi reţinut pe un tânăr de 26 de ani, din comuna Unirea, care este bănuit de furt din locuinţă.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în după miaza zilei de 4 februarie ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unei femei din comuna Unirea şi i-ar fi sustras o poşetă în care avea suma de 1.700 de lei.

Tânărul, care este cunoscut cu antecedente penale, a fost reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat în faţa magistraţilor, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru furt calificat.

În jurul orei 11,30, poliţiştii rutieri din Ocna Mureş l-au depistat pe un bărbat de 46 de ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 D având permisul de conducere suspendat.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere cu permisul suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here