Pe raza localității Șard a avut loc un accedint rutier în urma căruia două persoane au fost rănite.

La data de 15 ianuarie 2019, în jurul orei 19,30, un tânăr de 25 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107 H, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a acroşat două tinere, în vârstă de 17 şi 36 de ani, care se deplasau pe marginea părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers.

Cele două tinere au suferit leziuni corporale şi au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto cât şi victimele accidentului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul cărui cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a evita implicarea în astfel de evenimente, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze, în permanenţă, viteza la condiţiile de drum şi le reaminteşte că, în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă, viteza maximă admisă este de 30 km/h, în localităţi şi 50 km/h în afara acestora.

„Pietonilor le recomandăm să nu circule pe partea carosabilă, iar pe timp de noapte să poarte accesorii fluorescent-reflectorizante pe îmbrăcăminte sau o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri de mers.” – au declarat cei de la IPJ Alba.