Un bărbat de 62 de ani nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat în vârstă de 33 de ani, care era angajat în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni din zona Casei de Pensii din Alba Iulia.

La data de 29 ianuarie 2019, în jurul orei 18.00, un bărbat de 62 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat în vârstă de 33 de ani, din Alba Iulia, care era angajat în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni din zona Casei de Pensii.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu fi implicaţi în asemenea evenimente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să acorde o atenţie sporită pietonilor, mai ales pe timp de noapte, iar pietonilor să se asigure foarte bine înainte de a se angaja în traversarea drumului şi să nu traverseze până când șoferii nu opresc pentru a le acorda prioritate!