Primăria municipiului Aiud a primit vizita copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 și Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași”.

Această acțiune marchează debutul Săptămânii Mobilității la Aiud.

În plimbarea lor, copiii au afișat pancarte cu mesaje de încurajare a mobilității și ecologizării, iar vizita s-a încheiat cu un tur al Muzeului de Științe ale Naturii.

Săptămâna europeană a mobilităţii este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană.

Scopul Campaniei este de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe.

Tema de anul acesta fiind „Combină și deplasează-te”, vă invităm ca săptămâna aceasta să renunțați pe cât posibil la mașină și să îmbrățișați alte modalități de transport, cum ar fi bicicleta sau chiar mersul pe jos. Pe lângă impactul pozitiv asupra mediului înconjurător, vom fi și mai în formă, și mai fericiți,” au declarat reprezentanții primăriei municipiului Aiud.