Poliţiştii din Sebeş au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat din municipiu, care a sustras autoturismul unei rude şi fără a poseda permis de conducere l-a condus pe drumurile publice şi a provocat un accident soldat cu pagube materiale. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest şi recoltării mostrelor de sânge.

La data de 23 septembrie 2018, în jurul orei 8.00, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de către un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că o rudă de-a sa i-a sustras autoturismul.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 22/23 septembrie 2018, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Sebeş ar fi sustras cheile unui autoturism, profitând de faptul că proprietarul acestuia dormea, l-a condus pe străzile din municipiul Sebeş, iar pe strada Augustin Bena a pierdut controlul asupra acestuia, avariindu-l.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Poliţiştii i-au solicitat bărbatului să fie de acord cu testarea cu aparatul etilotest sau cu prelevarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi refuz de recoltare a mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei şi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 24 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.