Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 1.700 de amenzi şi au reţinut 70 de permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere care s-a desfăşurat în săptămâna precedentă.   

 

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linia poliției rutiere, au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranței rutiere şi combaterea infracţiunilor şi contravențiilor comise de către participanţii la traficul rutier.

 

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 1.763 de abateri de natură contravenţională, din care 913 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 47 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 15 pentru depășire neregulamentară, 10 pentru neacordarea de prioritate, 10 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind traficul rutier. 

 

Au fost reţinute 70 de permise de conducere, retrase 44 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 13 infracţiuni la regimul rutier.

 

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 216.920 lei.

Sursa: Realitatea de Alba