Colocviul Tinerilor Scriitori

A XI-a ediție a Colocviului Tinerilor Scriitori, va fi găzduit la Alba Iulia, anul acesta la sediul Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul se va desfășura duminică 7 octombrie 2018, cu începere de la ora 10:00.

Tineri creatori de literatură din întreaga țară vor participa la ediția anului 2018. Aceștia vor lectura pagini din propriile creații în proză sau în versuri și vor dezbate cele lecturate într-un mediu propice și în fața unor persoane avizate.

Colocviul se va încheia cu un recital de poezie susținut de către participanți.

Evenimentul se vrea a fi nu numai o oportunitate de întâlnire a tinerilor scriitori contemporani ci și o rampă de lansare în lumea literaturii, a tuturor celor ce bat la porțile debutului literar.

Proiectul Colocviul Tinerilor Scriitori a fost inițiat în urmă cu 11 ani din dorința instituțiilor organizatoare de a crea un spațiu propice de întâlnire pentru tinerii ce vor și pot să scrie proză sau poezie și deasemenea pentru a încuraja tinerii scriitori înspre publicarea propriilor creații.

Așa se face că an după an Colocviul Tinerilor Scriitori a adus la Alba Iulia voci tinere ce au ceva de spus în domeniul literaturii de azi.