Poliţiştii din Alba au confiscat 63 de metri cubi de material lemnos pentru care reprezentanţii de la o societate care depozitează şi comercializează material lemnos, cu punct de lucru în Sebeş, nu au putut prezenta documente legale.

Da data de 23 mai 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii Serviciului Ordine Publică din IPJ Alba și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Județene Alba, au efectuat un control la punctul de lucru din municipiul Sebeș al unei societăți comerciale din comuna Gura Râului, județul Sibiu, specializată în exploatarea, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă, pentru 63 de metri cubi de material lemnos.

Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată, iar societatea a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Acţiunile şi controalele pentru combaterea delictelor silvice vor continua.