Îți plac dulciurile? Cui nu-i plac? Dar ce se întâmplă atunci când consumul de zahăr este dus spre limita excesivă? Iată cinci semne care ar putea să apară atunci când zahărul este consumat în mod excesiv:

1. Schimbări de stare

Dacă nu ai fost în apele tale în ultima vreme, alimentația s-ar putea să fie problema. Zahărul este absorbit de corp mult mai rapid decât proteinele cauzând astfel creșteri și scăderi bruște de energie; de aici și starea de foame, furie sau anxietate. Dacă reduci numărul de dulciuri consumate este foarte posibil să-ți regăsești echilibrul.

2. Dureri de cap

Ai migrene mai mult de o dată pe lună? În cazul în care cantitatea consumată de zahăr este mai mare decât cea indicată, acest aspect ar putea duce la hipoglicemie. Din cauza scăderii bruște a zahărului din sânge, te poți confrunta cu multiple dureri de cap.

3. Dezechilibru hormonal

În cazul femeilor mai ales, excesul de zahăr poate duce la un dezechilibru hormonal. Acesta apare mai ales în cazul femeilor care suferă de sindromul ovarelor polichistice. Din cauza excesului de zahăr și a stresului, femeile sub 30 de ani pot experimenta acest dezechilibru hormonal.

4. Acnee

Te simți ca o adolescentă, dar nu datorită petrecerilor nesfârșite? Dezechilibrul hormonal poate apărea în multe forme, însă cel mai des întâlnită formă este acneea. Sfatul nostru este să-ți menții rutina zilnică de îngrijire a tenului, dar să reduci pe cât posibil consumul de zahăr.

5. Imposibilitatea de a slăbi

Dacă mănânci sănătos și faci mereu sport, dar cu toate acestea tot nu vezi rezultate vizibile în încercarea ta de a scăpa de kilogramele în plus, poate ar fi momentul să-ți reevaluezi alimentația. Din cauza excesului de glucide, organismul nu va putea arde corespunzător grăsimile. Sigur, ca sursă rapidă de energie, zahărul poate părea alegerea bună, însă corpul are nevoie să-și extragă energia și din grăsimi.