2469 de absolvenți din județul Alba (96%) au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale

Astăzi, 14 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2022.

Au fost prezenți 2469 candidați din cei 2568 înscriși. Nu s-au prezentat la examen 99 ( 4%) de candidați dintre aceștia.

 

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 16 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate  în 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 30 iunie.

 

 

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentLiber la pensiile speciale. Aproape 10.000 de români primesc sume de cel puțin 3 ori mai mari decât pensia medie
Articolul următorEvaluarea Națională 2022. SUBIECTELE la Limba română – „Toate pânzele sus” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”. Textul narativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.