2021 – Un an plin de provocări, se încheie cu rezultate bune

În pofida provocărilor ridicate de contextul pandemic, care a limitat interacțiunea și o parte din activități, Animal Society încheie un an cu rezultate bune.

”În 2021 s-au desfășurat 25 de programe de sterilizare, în 13 localități din țară, însumând un total de 6178 de animale sterilizate, 3380 de câini și 2798 de pisici. 2022 se anunță, de asemenea, un an încărcat pentru departamentul nostru, care, pe lângă campaniile de sterilizare gratuită planificate în diverse localități din țară care au nevoie de sprijin, va continua programele începute în Constanța și Galați. Acestea vor fi completate de atelierele și activitățile de dezvoltare comunitară, pe care Animal Society împreună cu partenerul său, Four Paws International, le derulează în cele două orașe.” – Gabriel Ignat, Manager Departament Stray Animal Care și Vicepreședinte, Animal Society

În februarie 2021, Animal Society a redeschis centrul Câini pentru Oameni, sub o nouă denumire – Centrul de Educație pentru Bunăstarea Animalelor ”Câini pentru Oameni”. Echipa Centrului Câini pentru Oameni a desfășurat pe parcursul anului evenimente, campanii și ateliere pentru creșterea numărului de adopții din adăposturi, pentru încurajarea unui comportament responsabil față de animale și s-a implicat activ, alături de Four Paws International în combaterea comerțului ilegal cu animale de companie. De asemenea, Centrul Câini pentru Oameni a derulat un proiect important pentru orașul București, care vizează alinierea acestuia la standardele internaționale în ceea ce privește bunăstarea animalelor. În acest scop, Centrul de Educație pentru Bunăstarea Animalelor a elaborat și propus autorităților spre implementare un set de măsuri menite să transforme capitala într-un oraș mai prietenos și mai responsabil cu animalele.

”Pentru Centrul ”Câini pentru Oameni”, anul 2021 în cifre arată astfel: peste 4500 de persoane au participat anul acesta la evenimentele noastre de adopție și la cele despre comportamentul responsabil față de animale; 233 de persoane au participat la cele 8 ateliere desfășurate online despre comportamentul responsabil față de animalele de companie și despre adopție și alte 1.100 au interacționat cu atelierele noastre prin intermediul Facebook Live; Terapia asistată de animale a continuat și în 2021, 19 sesiuni au fost susținute online. Echipa centrului ”Câini pentru Oameni” a continuat programul Mesagerii Speranței, lucrând cu un total de 43 de câini la Adăpostul Speranța din iunie 2020, pentru a-i pregăti pentru adopție (dresaj de bază). Dintre aceștia 16 au fost adoptați, 11 în 2021. Alți 4 au fost adoptați în cadrul evenimentelor de adopție organizate în București. Pentru 2022 Centrul Câini pentru Oameni are în pregătire noi proiecte adresate publicului larg, activități asistate de animale în școli și insitituții și continuă demersurile începute în cadrul proiectului ”București, un oraș prietenos și responsabil cu animalele de companie”, sprijinit de Primăria Municipiului București.”  – Roxana Crișan, Project Manager, Centrul de Educație pentru Bunăstarea Animalelor – ”Câini pentru Oameni”.

”Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au sprijinit activitatea Animal Society, demonstrând alături de noi că atunci când ești cu adevărat dedicat unei cauze, rezultatele nu întârzie să apară și nu pot fi altfel decât pozitive, indiferent de provocări. Rămânem în continuare în slujba bunăstării animalelor cu sau fără stăpân și în 2022, cu noi programe și campanii care să adreseze problemele cu care acestea se confruntă” – Anca Tomescu – Președinte, Animal Society

Articolul precedentA ajuns la spital din cauza iubitului
Articolul următorALERTĂ alimentară: Noi produse RESTRASE de la raft: PERICOL IMENS pentru sănătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.