festivalul luminii

Sâmbătă, 15 septembrie, cercetașii din Alba Iulia organizează Festivalul Luminii în zona dintre Poarta a III-a – Obelisc – Poarta a II-a a Cetății.

Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte.

Împreună cu partenerii lor, aceștia transformă oraşele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare poate să redevină copil și să descopere lucrurile care îl fac mai fericit.

Festivalul Luminii este un eveniment național, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali.

Centrul nostru local a pornit în 5 octombrie 1994 ca o iniţativă a unui grup de tineri munţomani mânaţi de pasiunea pentru cărări mai mult sau mai puţin bătătorite.

La peste 20 de ani de la înfiinţare, centrul nostru local îşi continuă misiunea de a face educaţie pentru viaţă prin dezvoltarea tinerelor caractere şi îşi poartă în continuare copiii pe munte învăţându-i cum să lase lumea un pic mai bună decât au găsit-o.

Cu toate că timpul a trecut cu experienţe peste organizaţie, noi întinerim cu fiecare tabără și festival pe care le organizăm, însă nu fără a deprinde învăţăturile necesare.

Iar pentru că dorim ca ceea ce facem să aibă un impact şi în comunitatea din care facem parte încercăm din 2010 să organizăm Festivalul Luminii pentru a oferi oamenilor şansa de a vedea familia noastră cercetăşească dar şi pentru a-i îndemna să se bucure de lucrurile mărunte din vieţile lor, lucruri pe care noi le savurăm din plin cu fiecare ocazie.

Suntem în prezent la a VIII-a ediţie de Festivalul Luminii şi sperăm ca avântul nostru să nu se oprească aici.„, spun cei de la Centrul Local ”Axente Sever” Alba Iulia.