14 membri ucraineni ai Legiunii Străine aflaţi în drum către Polonia au fost arestaţi la Paris. De asemenea, 13 civili voluntari, echipaţi în ţinută militară completă, care se aflau în două maşini împreună cu legionarii, arestaţi şi ei, o anchetă urmând să stabilească dacă voiau să se ducă în Ucraina, la război, relatează AFP.

Era imposibil imediat să se stabilească dacă cei 14 bărbaţi intenţionau să lupte sau să-şi ajute familiile care au fugit din Ucraina, din calea războiului rus, declară mai multe surse militare AFP. 

În bagajele celor 14 membri ai Legiunii Străine nu s-a găsit armament sau echipament interzis. Ei sunt suspectaţi că au vrut să plece în Ucraina, pentru a lua parte la război. Două maşini la bordul cărora se aflau ucraineni în drum spre Polonia au fost oprite de către poliţie, în noaptea de marţi spre miercuri, la Paris, scrie Le Figaro, citând surse concordante. 

Persoanele din maşini au fost conduse la sediul Departamentului de Control al Fluxului Migratoriu (DCFM), pe rue de l Aubrac, în al XII-lea arondisment, în vederea verificării dreptului la sejur. Potrivit unor surse citate de Le Figaro, între persoanele verificate se află zece ucraineni, angajaţi în armata franceză. 

„Toţi aceşti bărbaţi voiau să plece în Ucraina, la război”, declară o sursă din poliţie citată de cotidian. În total, 14 legionari ucraineni şi 13 civili voluntari – echipaţi în ţinută militară completă – au fost arestaţi, potrivit RTL. 

Legiunea Străină i-a autorizat pe unii legionari să se ducă să caute membri ai familiilor lor în ţări vecine Ucrainei. Însă membrii Legiunii Străine arestaţi în noaptea de marţi spre miercuri nu au urmat acest protocol, potrivit RTL. 

O anchetă este în curs, în vederea stabilirii intenţiilor celor 14 legionari.