131 de pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare au fost depistați într-o singură zi de către poliţiştii din Alba.

La data de 27 martie 2019, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii.

La acţiune, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră au fost sprijiniți de poliţiştii de ordine publică.

Au fost depistaţi şi sancţionaţi contravențional, 115 pietoni care s-au angajat în traversări prin loc nepermis sau au circulat, pe partea carosabilă, fără să respecte regulile rutiere.

Alte 115 sancţiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reamintește cetăţenilor câteva recomandări pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, atunci când participă la trafic, în calitate de pietoni.

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști!

Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric!

Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!