În două zile, polițiștii rutieri au depistat 12 conducători auto care s-au angajat în depășiri ilegale. Atragem atenția cu privire la importanța respectării regulilor privind depășirea. Ignorarea acestora poate duce la producerea unor accidente cu consecințe deosebit de grave.

 

În perioada 26 – 27 iunie 2021, polițiștii Serviciul Rutier Alba au organizat, pe raza întregului județ, o acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate depășirii neregulamentare.

 

Cu ocazia acestei acțiuni au fost depistați 12 conducători auto care au încălcat regulile privind această manevră și s-au angajat în depășiri, în zone unde această manevră este interzisă.  

 

În toate situațiile, complementar sancțiunii, față de conducătorii auto a fost luată măsura suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Alți 329 de participanți la trafic au fost amendați pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, iar față de 4 dintre aceștia a fost luată măsura suspendării permisului de conducere.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește participanților la traficul rutier faptul că respectarea regulilor de circulație este o condiție esențială pentru a ajunge la destinație în siguranță.

 

Depășirea neregulamentară reprezintă un important factor de risc în producerea de accidente, care pot avea consecințe deosebit de grave, atât pentru cel care ignoră regulile cât și pentru alte persoane absolut nevinovate!

  •  

Sursa: Realitatea de Alba