11,7 milioane euro investite în 2018 în modernizarea drumurilor din județul Alba

Județul Alba se situează pe primele locuri la nivel național în ceea ce privește calitatea infrastructurii de transport, din cei 911,456 km de drumuri județene, peste 65% din rețeaua de drumuri județene încadrându-se în categoria bună și foarte bună, reprezentând peste 600 de km de drum județean din zonele cele mai circulate ale județului.

Consiliul Județean Alba pune un accent ridicat pe fructificarea oportunităților de finanțare europene disponibile pentru infrastructura rutieră, astfel, în cursul anului 2018 s-au făcut pași importanți pentru începerea lucrărilor de modernizare a DJ 107 I, drum denumit și Transalpina de Apuseni, care legătura între DN 74, care duce în inima Țării Moților, DN1 și Autostrada Sebeș-Turda, asigurând conectivitatea zonei Munților Apuseni cu coridoarele de transport europene şi naţionale și dezvoltarea socio-economică a zonei din Munții Apuseni. Totodată, prin acest proiect, se va facilita accesul turiștilor în această zonă, urmând a scoate practic din izolare comunele pe care le traversează.

Tot prin fonduri europene nerambursabile au fost semnate două contracte de finanțare pentru consolidarea și modernizarea drumurilor județene DJ 107K (Galda de Jos -Mesentea – Benic – Întregalde) și DJ 103 E(DN1 – Gârbova de Jos – Gârbovița – Gârbova de Sus). La aceste drumuri au început deja lucrările de execuție.

Pe lângă acestea, au fost au fost demarate lucrările de execuție la următoarele obiective de investiții:
  • Modernizare drum județean DJ 107A: Alba Iulia – Parau lui Mihai – Vurpăr – Câmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău -lim. Jud.Hunedoara”.
  • Modernizare drum județean DJ107G:DJ107D (Ocna Mureș) – Noșlac – Căptălan – Stîna de Mureș – Găbud –
  • limită Jud.Mureș”;
  • Modernizare drum județean DJ107Z:Ciumbrud(DJ 107E) – Păgida – Gâmbaș – Aiud (DN1);
  • Consolidare pod pe DJ705B peste râul Mureş, km.3+949, localitatea Vinţu de Jos, jud. Alba;
  • Modernizare drum județean DJ 704K: Vinerea (DJ704) -Săliştea DJ705E;
  • Repararea podului de lemn de pe DJ 107Z Ciumbrud;
  • Efectuarea a 150 m.c de anrocamente pentru protecția taluzurilor pe DJ 742 Gura Roșiei – Roșia Montană.
Articolul precedentDispărut de acasă. Bărbat de 87 de ani căutat de polițiști
Articolul următor67 de tone de îngrăşăminte chimice depozitate în loc neprotejat indisponibilizate de polițiști. A existat pericol de explozie