Elevii din clasa a IX a A însoțiți de prof. dr. Victoria Popa au participat la activități inițiate la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia cu prilejul Centenarului. De asemenea, tot elevii clasei a IX a A au realizat un album electronic cu 100 de foi cu cele mai reprezentative imagini de la evenimentele care au marcat fiecare an, din 1918 până în 2018. Tricolorul va fi purtat cu mândrie în colegiu pentru că în această perioadă elevii din clasele a IX a A, a XI a A, a XI-a D, a XII a D muncesc și la realizarea a 100 bucăți cocarde Centenar care vor fi oferite părinților, profesorilor și colegilor.

Proiectul este coordonat de  prof. dr. Victoria Popa, în colaborare prof. doc. Lavinia Dobra, bibliotecar prof. Diana Ciugudean și vizează marcarea Centenarului Unirii și urmărește sensibilizarea elevilor cu privire la evenimentele care s-au desfășurat în anul 1918, conștientizarea elementelor de identitate națională și trezirea sentimentelor patriotice, punerea în valoare a culturii române locale prin participarea la activitățile inițiate de muzeu, crearea deprinderilor de informare documentare pe temă dată și de întocmire a unei bibliografii precum și dezvoltarea abilităților de lucru hand made cu specific național.

Ziua Națională a României este marcată în fiecare an în unitatea noastră de învățământ cu atât mai mult acum în prag de Centenar. Astfel, în această perioadă se mai desfășoară și alte activități prin comisia diriginților, pornind de la expoziții de artă plastică, la expoziție și album fotografic, inclusiv pregătirea unor programe de cântece și colinde românești tradiționale în cadrul cercurilor de elevi” a declarat directorul instituției, Cristian Dincă.