Zece regiuni din Bulgaria au intrat în zona galbenă de Covid-19, cu o rată de incidenţă cumulată de peste 100 de infectări la 100.000 de locuitori, măsurată în ultimele două săptămâni.

Regiunile din zona galbenă sunt: Burgas, Varna, Vraţa, Dobrici, Pernik, Plovdiv, Razgrad, oraşul Sofia, regiunea Sofia şi Iambol. Incidenţa îmbolnăvirilor este cea mai crescută la Sofia – 228,23 la 100.000 de locuitori.

La nivelul întregii ţări, incidenţa îmbolnăvirilor pe o perioadă de 14 zile a ajuns la 128,84 la 100.000 de locuitori. De asemenea, există o modificare a hărţii situaţiei epidemiologice pe regiuni.

 

Regiunea Vest I a intrat în prima etapă a Planului privind evoluţia pandemiei care prevede extinderea domeniului de aplicare a obiectivelor şi activităţilor pentru care au fost introduse măsuri restrictive şi controlul respectării acestor măsuri.

Amintim că Ministerul Sănătăţii de la Sofia a solicitat Inspectoratelor Regionale de Sănătate să impună obligativitatea purtării măştilor în instituţiile medicale.

Japonia ridică la cel mai înalt nivel alerta coronavirus după ce infectările au explodat în toată țara. Japonia se confruntă în aceste zile cu un nou val de COVID-19. Autoritățile de la Tokyo avertizează că un nou val de coronavirus pare să se răspândească rapid în toată ţara. 

Cazurile de COVID-19 raportate au explodat, potrivit autorităților sanitare nipone.